Fritidsgård för ungdomar i Rumänien


EFI (Elim Fellowship International) arbetar med övergivna barn- och ungdomar i Marghita, Rumänien. Målet är att skapa rättigheter för dem, ge dem ett värde samt att stödja dem fullt ut. De som vuxit upp på barnhem behöver få hjälp till inre helande och upprättelse.

Vi i Filadelfia är med och stödjer EFI´s fritidsgård som även kallas för Klubben. På nedervåningen finns ett kök samt en stor sportsal som även görs om till samlingssal. På övervåningen finns det biljardbord och andra spel, tv samt en internethörna.

Målet med Klubben är att den ska vara en trygg plats där man kan ha roligt tillsammans med andra och där man kan lära sig saker.Klubben är öppen minst tre kvällar i veckan för ungdomarna. Bibelundervisning och lovsång är då viktiga inslag i programmet. En förmiddag i veckan är det aktiviteter för yngre barn och ett par eftermiddagar bedrivs det kurser som exempelvis sömnad, gitarr och engelska..Klubben är även till för exempelvis jul- och bröllopsfester. Tillsammans med bygdens församlingar anordnas det ungdomskonferenser.


» Gå till EFI´s hemsida för att få veta mer om arbetet i Rumänien.